Over Djenné

© Meziensvideography

Ik maak fantasierijke prenten die de verwondering van kinderen en volwassenen prikkelen. Mijn stijl wordt omschreven als poëtisch, fantasierijk, speels en magisch.

Ik herinner me mijn eerste les modeltekenen op de kunstacademie nog. Achter mijn witte papier moest ik met een potloodje zo realistisch mogelijk tekenen. Links en rechts van mij verschenen al snel haast fotorealistische schetsen, terwijl mijn vel leeg bleef. Het werd mij al snel duidelijk dat mijn talent bij een andere werkwijze lag. In mijn kunstacademietijd ontwikkelde ik door verschillende technieken te combineren een eigen werkwijze en unieke stijl. Mijn stijl bleek op te vallen, en na mijn cum laude afstuderen verscheen mijn werk snel in de Trouw, won ik de tweede prijs bij de internationale BoekieBoekie startaward, en verscheen in 2019 mijn debuutboek: Het beest met de kracht van tien paarden.

Voor de totstandkoming van mijn werk gebruik ik verschillende materialen en technieken om vlekken, texturen en tekeningen te creëren, die ik vervolgens digitaal samenvoeg. Tijdens het illustreren streef ik niet naar een vooraf bedacht plaatje in mijn hoofd, maar gebruik ik toevalligheden en nieuw ontstane inzichten om tot onverwachte illustraties en krachtige composities te komen. Hierin laat ik me inspireren door: schaduwfiguren, silhouetten, knipselkunst, theater (decors), sprookjes en mythen.

Ik vind het bijzonder om met mijn werk fantasierijke werelden te creëren.

 

Opdrachtgevers

Onderscheidingen & Prijzen

2018 – Boekieboekie Startaward, 2de prijs
2018 – Boekieboekie Startaward, publieksprijs
2019 – Nominatie Fiep Westendorp Stimuleringsprijs
2020 – Nominatie Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen met ‘Het beest met de kracht van tien paarden’

Educatie

AKV Sint Joost (cum laude/with honor) 2013-2017
Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Gent, BE) 2015-2016

Wat anderen over mij zeggen:

 

 

Nieuwsbrief

Benieuwd naar mijn nieuwste boeken, acties, media aandacht voor mijn werk of een exclusief voorproefje van mijn huidige projecten?

Meld je aan voor de nieuwsbrief:

© Djenné Fila | 2020